Page 9 - Lääneranna Teataja 68/2024/nr5
P. 9

LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 5 (68) 2024
9
 jmt). Evakueeruda tuleb terve perekonnaga, enda järel kustutada tuled ja koduuks lukustada,“ selgitasid koo- litajad.
Soovituslik on omada piisavalt varusid, et nädal aega iseseisvalt hakkama saada
Evakuatsioonikott kui ohuolukorras vajalik abivahend peaks olema kokku pandud vastavalt leibkonna vaja- dustele ja varusid tuleks uuendada regulaarselt. Kriisi- varude hulka kuuluvad ka toiduained, mille säilivusaeg võiks olla võimalikult pikk (batoonid, kommid, küpsi- sed jmt).
Päästeameti esindajad soovitasid, et vähemalt pool ole- masolevast varust ei tohiks vajada eraldi valmistamist ning puhast joogivett võiks varuda arvestusega vähe- malt 3 l perekonnaliikme kohta ööpäevas. Toiduvaru- sid tohib kasutada, kuid neid tuleks regulaarselt uuen- dada.
Lisaks toiduvarudele tuleks hoida kodus ka veidi sula- raha, sest elektrikatkestuste ajal ei ole võimalik kau- pade eest kaardimaksetega tasuda. „Päästeametil ei ole kindlat soovitust sularaha koguse kohta, kuid kindlasti soovitame varuda raha väikestes kupüürides,“ ütles Liisi Ojala. „Autokütuse soetamiseks tuleks suunduda autonoomsetesse tanklatesse, mis toimivad elektrikat- kestuste ajal tänu elektrigeneraatoritele. Lääneranna vallas asub ainuke autonoomne tankla Lihulas, järg- mine on Pärnus,“ lisas Merili Ahtma.
Elanikkonnakaitse ja kriisikoolitus „Varakult valmis“ Virtsu Rahvamajas. Foto: Anni Pea
„Varakult valmis” koolitusel oli 17 osalejat, nende hulgas Koonga Vabatahtlike Päästeseltsi esindajad, Lihula komando meeskonnavanem, Hanila Tuletõrje Seltsi esindajad, Pärnumaa Merepääste MTÜ esindaja, eraisikud Virtsust ja naaberküladest.
    Avatud talude päev tähistab 10 aasta juubelit | Maaelu Teadmuskeskus
Avatud talude päev toimub tänavu 20.–21. juulil ning tähistab 10. aastapäeva.
Sündmuse eesmärk on väärtustada ja tuua esile Eesti toidutootjaid, kes kasvatavad tervislikku toitu kodu lähedal. Mida lähemalt tuleb toit, seda parem loodusele. Kvaliteetne kohalik toit on suur väärtus nii inimeste tervise, keskkonnahoiu kui ka toidujulgeoleku vaates.
Avatud talude päeval osalemiseks tuleb põllumajan- dusettevõte või talu registreerida avatud talude veebi-
lehel. Registreerimine kestab kuni 31.05.2024.
Avatud talude päeva korraldavad Regionaal- ja Põllu- majandusministeerium ja Maaelu Teadmuskeskus.
Lisainfo
Kai Kulbok
Avatud talude päeva koordinaator Läänemaal +372 551 2385
kai.kulbok@kklm.ee
    















































































   7   8   9   10   11