Page 11 - Lääneranna Teataja 68/2024/nr5
P. 11

LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 5 (68) 2024 11
  Eesti–Läti neljanda elektriühenduse riigi eriplaneeringu planeeringuala.
 Kõik saavad kaasa rääkida
Planeerimisprotsess on avalik ning kõigil on võima- lus selles osaleda ja ettepanekuid esitada. Koostatud planeeringu materjale tutvustatakse huvilistele lähe- malt ning selleks korraldatakse ka avalikke arutelu- sid. Avalikkusele antakse planeeringu koostamisest ja kaasa rääkimise võimalustest teada riiklikus päevale- hes Postimees, kohalikes lehtedes ning ministeeriumi veebilehel. Kõigil, kel on soov teateid saada isiklikult, palutakse Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumile edastada oma kontaktandmed meie üld e-posti aadres- sile info@agri.ee (nimi, tava- või e-posti aadress, organi- satsiooni esindamisel selle nimi) või liituda planeeringu uudiskirjaga veebilehel www.riigiplaneering.ee.
Maaomanikke teavitatakse
Elektriliini asukohta otsime 6314 km2 suurusel pla- neeringualal, kus on u 83 000 kinnistut. Praegu on veel vara öelda, kus trass täpselt paiknema hakkab, sest uurime alles erinevaid võimalusi ning hakkame peagi hindama, millised mõjud oleksid neil planeeringu alasse jäävatele elanikele ja loodusele. Eesti–Läti nel- janda elektriühenduse riigi eriplaneeringu algatamine võib puudutada neid, kelle kinnistu asub planeeringu- alal olemasoleva liini läheduses (elektriliinist kuni 1 km kaugusel). Olemasolevad liinikoridorid on üheks võimalikuks Eesti-Läti neljanda elektriühenduse asu- kohaks (vt joonisel sinine pidevjoon). Teavitame neid kinnistuomanikke või -kasutajaid e-kirjaga märtsikuus. Kirja saajaid on u 8000. Eraisikutele edastatakse info e-posti aadressile isikukood@eesti.ee. Kui olete suu- nanud portaalis www.eesti.ee sellele aadressile edas- tatavad kirjad teisele e-posti aadressile, laekub kiri ka sinna. Ülejäänul planeeringualal täiendavate alterna- tiivide asukohti alles otsitakse. Kui leitud täiendavate alternatiivide puhul mõjutab planeering rohkem maa- omanikke, siis kaasab Regionaal- ja Põllumajandusmi- nisteerium nemadki planeerimisprotsessi.
Püsi kursis!
Eesti–Läti neljanda elektriühenduste riigi eriplanee- ringu koostamist ja selle mõjude hindamist korraldab Regionaal- ja Põllumajandusministeerium. Värskemat teavet jagame portaalis www.riigiplaneering.ee. Kon- takt: Marju Kaivapalu, marju.kaivapalu@agri.ee, +372 5851 0632
    


























































































   9   10   11   12   13