Page 7 - Lääneranna Teataja 68/2024/nr5
P. 7

  OMAVALITSUS
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 5 (68) 2024 7
  Lääneranna Vallavolikogu otsused
Liideti Lääneranna valla haridusasutused
Lääneranna Vallavolikogu võttis 28.03.2024 vastu otsuse nr 175 „Lääneranna valla haridusasutuste liit- mine“, mille järgi Varbla Kool, Kõmsi Lasteaed-Algkool, Koonga Kool ja Virtsu Kool lõpetavad alates 01. sep- tembrist 2024 tegevuse iseseisva asutusena ning põhi- haridus konsolideeritakse Lihula Gümnaasiumi juhti- mise alla eraldi tegutsemiskohtadega Virtsus, Kõmsil, Varblas ja Koongas, ning alusharidus Lihula Lasteaia juhtimise alla eraldi tegutsemiskohtadega Virtsus, Kõmsil, Varblas, Koongas ja Lõpel.
Ümberkorralduse tulemusel nimetatakse Lihula Güm- naasium ümber Lääneranna Gümnaasiumiks ning Lihula Lasteaed Lääneranna Lasteaiaks. Ühendjuhti- mine võimaldab luua haridusasutustes üle valla ühise identiteedi ja ühtsustunde, kasutada ressursse opti- maalsemalt ning suunata õppearendusse ja juhtimis- kultuuri muutmist, kus saab senisest enam keskenduda strateegilisele juhtimisele, võimaldab korraldada per- sonalile ühiskoolitusi, luua ühtne teenuse kvaliteet ja laste vastuvõtukord terves vallas. Eesmärk on, et vane- mad ja lapsed ei peaks valima Lääneranna vallas õppi- miskoha ja kvaliteedi vahel.
Lääneranna valla kultuuriasutuste ühendamise edasilükkamise otsus
Vallavolikogu otsus liita Lääneranna valla kultuuriasu- tused ja noortekeskused alates 01. aprillist 2024, lükati edasi tulenevalt asjaolust, et Lääneranna Kultuuri- ja Noortekeskuse juhataja leidmiseks korraldatud kon- kurss nurjus ning volikogu leidis, et uue juhataja ame- tisse nimetamine võiks toimuda sügisel peale suve- sündmusi ja -puhkusi.
Lääneranna Vallavolikogu märtsikuu muutva otsusega ühendatakse Lääneranna Vallavalitsuse hallatavad asutused Kõmsi Rahvamaja, Lihula Kultuurimaja, Lõpe Klubi, Varbla Rahvamaja, Virtsu Rahvamaja ja Lääne- ranna Noortekeskus 1. oktoobrist 2024. Kultuuriasutu- sed ja noortekeskus jätkavad seni tööd praeguses koos- seisus ja plaanide päraselt.
ISTUNGI TÄISPIKKUSES PROTOKOLLIGA SAAB TUTVUDA QR-KOODI SKANEERIDES
      
























































































   5   6   7   8   9