Page 7 - Lääneranna Teataja 69/2024/nr6
P. 7

Kultuuririkkuse aastat ja tantsukuud tähistati Kõmsi
Rahvamajas 100 tantsijaga |
Kõmsi Rahvamajas toimus 26. aprillil teist korda tantsurühmade kevadkontsert. Ligikaudu 100 tantsijat üle maakonna tähistasid üheskoos kultuu-
ririkkuse aastat, tantsukuud ja rahvusvahelist tant- supäeva.
Sündmuse korraldaja ja tantsujuht Erika Tee sõnul kujunes sündmus toredaks. „Kindlasti on plaan sellest traditsioon kujundada. Tantsurühmad saavad terve hooaja vältel õpitud repertuaari tantsida ja teisi tant- sijaid vaadata. Omavahel on tore, aga seltsis segasem, seega kutsusime lisaks oma valla tantsurühmadele ka teisi Pärnumaa tantsurühmi,“ lisas Tee.
Kõmsi Rahvamaja juhataja Lea Mäeorg lisas: „Kontsert sai väga meeleolukas, kus ühistantsuna lõpus perekon- navalssi tantsiti. Hiljem mängisid tantsuks Duo Margus Tokko ja Anti Nöör. Esinemisrõõmu pakkusid veel line- ja seltskonnatantsu üllatusesinejad. Plaanis on järgmi- sel aastal sündmust korrata.“
Tänavu osalesid kevadkontserdil segarühmad Kirivöö, Laieldes ja Lindi Lappajad; naisrühmad Haniale, Midli- Madli, Laieldes ja Libatse Sõstrad ning memmede rühm Värten.
Lõpe Klubi mänguväljak sai uued kiiged
Möödunud nädala neljapäeval paigaldasid Lõpe klubi juhataja Kristel Rohumägi ja Kerdo Krangolm keskuse hoovialale kolm uut kiike. Üles pandi ka võrkpallivõrk ja heakorra huvides sai võrk- pall endale hoiukoti.
2010. aastal Rootsist pärit noorte keevitajate paigalda- tud kiikede eluiga sai läbi ja klubi soetas uued kiiged. Lõpe Klubi juhataja sõnul on mänguväljaku atrakt- sioonid väga hästi ajahambale vastu pidanud. „Esime- sed atraktsioonid – pesakiik ja rularamp – rajati 2008. aastal ning hoolimata pidevast kasutusest, ei näita raja- tised kulumise märke. Ainult kiiged pidime välja vahe- tama,“ kiitis Rohumägi rootslaste head tööd.
„Mänguväljaku peamisteks kasutajateks on noortekes- kuse noored ja Lõpe lasteaia lapsed. Kuid pole sugugi haruldane, et sinna tullakse ka naaberküladest ja välis- riikidest. Mänguväljaku kõrval asuv parkla ja grillimis- koht meelitavad ligi haagissuvilatega reisivaid turiste, kes vahepeatust vajavad,“ täiendas Rohumägi.
Kõmsi Rahvamaja
Rohkem pilte veebilehes
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 6 (69) 2024
7
    Esinesid tantsurühmad kogu Pärnumaalt.
Foto: Mariann Peksar
Korraldajad tänavad Lääneranna valda toetuse eest, kõiki rühmade juhendajaid ja helimeest Margus Suur- välit; Mariann Peksarit foto- ja filmikroonika eest; Helve Kruusementi ja teisi abilisi. Kõmsi Rahvamaja tänab eraldi tantsujuht Erika Teed suure pühendumuse ja kogu kontserdi sisulise vedamise eest.
          Lõpe mänguväljak kevadrüüs.
Foto: Kristel Rohumägi
 














































































   5   6   7   8   9