Page 14 - Lääneranna Teataja 69/2024/nr6
P. 14

 14 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 6 (69) 2024
Suvel toimub Lihulas veteranide jalgpalli juubelimäng ja
lavale astub legendaarne Propeller |
 On just õige aeg hakata planeerima suveüritusi ja kalendrisse kirja panna tähtsate ürituste kuupäevi. Üheks selliseks peaks kindlasti saama
Lihulas viiendat suve toimuv kohalike spordivetera- nide jalgpallimäng. See spordiüritus toob Lihula güm- naasiumi staadionile igal aastal väga palju pealtvaa- tajaid ja kaasaelajaid. On ju ääretult tore näha sporti tegemas mehi, kes 40–50 aastat tagasi samal platsil sportisid ja sellelt staadionilt ka suurde sporti hüp- pasid.
Igal aastal on jalgpalli mänginud veteraniseisuses sportlased, kes kooliajal Lõuna-Läänemaale suurt au tõid. Palliga on hullanud nii Eesti kergejõustikumeist- rid, Eesti Koolispordi Liidu korvpallimeistrid, vabariigi tasemel korvpallurid ja motosportlased kui ka paljude teiste spordialade kunagised tipptegijad. Ja ikka need meie omad poisid, kellega koos koolis käidi ja kellega kohalik rahvas taas kohtub – spordiveteranid Lihulast, Virtsust, Vatlast ja mujalt.
Sellel aastal on tegu aga juubelimänguga. Nii on võtnud ürituse korraldaja, Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi nõuks pakkuda midagi erilist – nii veteransportlastele kui ka pealtvaatajatele. 17. augustil kell 18.00 ristavad Lihula staadionil sõbralikus jalkalahingus mõõgad meie spordiveteranide ja Lääneranna Vallavalitsuse jalgpal- livõistkond.
Alati on nimetatud mängudega kaasas käinud ka väi- kene reegel. Veteranide pallimängus on tohtinud osa- leda sportlane, kes on mängu toimumise aastal vähe- malt 45-aastane. Juubelimängus kaasab reegel ainult
spordiveterane, vallavalitsuse võistkonnas tohivad mängida sportlased, kellel vanust ka vähem. Ühesõnaga – veteranid on veteranid, vallatöötajad just nii vanad, nagu nad parasjagu on. Kõikidele mängijatele jagatakse enne mängu spetsiaalne mängusärk, kus seljal mängija nimi ja nime all tema vanus mängupäeval.
Veteranide võistkonnas on igal aastal kaasa teinud raudvara Aivo Männik. Nii teeb ta seda ta eeloleval suvel: „See on vägev üritus ja olen kohal.“ Lääneranna vallavanem Ingvar Saare on samuti ootusrikas „See on hea mõte ja äkki õnnestub mul endal ka platsile joosta.“ Kohtunikuna mõistab õigust samuti Lihulast tippjalg- palluriks sirgunud Rocco Mõtt.
Igal aastal on vägeval jalkapäeval pakutud ka mee- lelahutust. On esinenud kooliansamblid, rahvale on pakutud retrodiskot. Sellel aastal saame kõik osa aga millestki erilisest. Lavale astub legendaarne ansambel Propeller! Just neil on ju jalgpalliga suur ja igavesti ajalukku minev seos. Kindlasti on ka nüüdses mängus murule jooksmas mehi ja pealtvaatajate seas neid, kes mäletavad 1980. aasta septembrit ja Propelleri kont- serti 6000 pealtvaataja ees Kadrioru staadionil, mil jalg- palli sõprusmängus kohtusid Eesti Televisioon ja Eesti Raadio. Ja mäletavad nad ka seda, mis seal juhtus... Ansambli mänedžer ja kitarrist Ain Varts on otsusekin- del: „Oleme Lihulasse tulekuks valmis, ansambel ootab seda üritust.“
Kõik spordi- ja rokisõbrad, kohtume 17. augustil kell 18.00 Lihulas!
TEATED
 Jaanus Getreu
Lõuna-Läänemaa jalgpallitreener
     50
EESTI MAADLUSVETERANIDE ÜHENDUS
   50 aastat tagasi, 1974. aasta suvel kogunesid koos perekondadega Kabli randa oma esimesele kokkutulekule maadlusega tihedalt seotud sporditegelased ja maadlejad.
Sellest esimesest kokkutulekust sai alguse tänaseni kestev ühistegevus, mis on suunatud Eesti maadlusspordi ajaloo talletamisele ning noortes huvi tekitamiseks.
Meie ühenduse 50. aastapäeva avatud juubelikokkutulek toimub 27.07 – 28.07.2024 Häädemeeste valla Rannakodu puhkebaasis.
Ootame kõiki maadlusspordiga seotud igas vanuses mehi ja naisi ühisele pidulikule juubelikokkutulekule.
Osavõtu registreerimiseks palun kandke enne 01.06.2024
70.- EUR ühenduse arvele.
Selgitusse kirjutage oma nimi, vanus ning (majutus jah või majutus ei).
Sündmuse päevakava kuvatakse Eesti Maadlusliidu kodulehele.
Eesti Maadlusveteranide Ühendus
a/a EE471010022002538001
Korraldustoimkonna esimees Kindralmajor Vello Loemaa
EMVÜ juhatus
tel: 52 64 985 Malle Englas maadlusveteranid@gmail.com
    




































































   12   13   14   15   16