Page 6 - Lääneranna Teataja 67/2024/nr4
P. 6

 6 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (67) 2024
Heakorrakonkursi „Kaunis Lääneranna“ tiitli pälvinud kinnistud paistsid silma rohelusega
Lilli Lumera, avalike suhete spetsialist ja Lääneranna Teataja toimetaja
Lääneranna valla heakorrakonkursi eesmärk on innustada omanikke korrastama oma kinnis- tuid, et aidata kaasa Lääneranna valla meeldivamaks
elamiskohaks muutmisele. Konkurss kuulutati välja 2023. aastal kuues kategoorias: elamud tiheasustu- ses, maakodud, äri- ja tootmishooned, kortermajad, maastikuobjektid ja avalik ruum. Sel korral kahes viimases kategoorias tunnustust välja ei antud.
Möödunud aasta augustis külastasid vallavalitsuse moodustatud hindamiskomisjoni liikmed Tiina Lobja, Kristel Rohumägi, Eret Täht, Grete Kaljulaid ja Anneli Lobjakas kõiki konkursile esitatud kinnistuid. Hinda- misel arvestati kinnistu üldist heakorda ja kujundust, hoonete ja väikevormide sobivust ümbritsevasse kesk- konda, haljastust ning hooldust, samuti koha omapärast tulenevate võimaluste kasutamist haljastuses, dekora- tiivelementide olemasolu, hoonete välisilmet, lipumasti või lipu kinnituse olemasolu, stiilsust, originaalsust ja leidlikkust.
Eesti Vabariigi 106. aastapäeva kontsert-tunnustusõh- tul Lõpe Klubis andsid heakorrakonkursi tiitli „Kaunis Lääneranna“ tunnustused üle vallavanem Ingvar Saare, konkursi komisjoni esimees Tiina Lobja ja Lääneranna valla avalike suhete spetsialist Lilli Lumera. Tunnus- tuse saajatele kingiti majavapp, tänukiri, raamat „Eesti kaunis kodu 2023“ ja lillekimp.
Kaunis Lääneranna 2023 tiitli pälvisid
» Elamud tiheasustuses – Taidi Leever, Jaama 8, Lihula
Aed on kaunilt kujundatud, ent lihtne ja võluv, liigirohke, hästi hoolitsetud, puud on pügatud, igal ajal õite ilu. Rajatud on grillinurk ja puhkeala, meeldiv suveterrass.
» Maakodud – Kersti ja Rein Rohtväli, Kõrtsi talu, Kulli küla
Kaunis maakodu, kus kohe hakkab silma kooskõla põlisloodusega ja kaunilt kujundatud tiigi ümbrus. Pilku püüab majesteetliku olekuga mitmesaja-aas- tane tamm. Palju püsililli. Tarbeaed on eraldi paigutatud. Aias on lastele ehitatud atraktsioonid ja grillimiskoht. Aed on terviklik, hoolitsetud ja kaunilt kujundatud.
» Äri- ja tootmishooned – Hille Volberg, SA Lääne- ranna Hoolekanne
Lääneranna Hoolekande Sihtasutusel on kaks aiaga ümbritsetud hoonet: üks Varblas ja teine Koongas. Varblas asub maja, kunagine apteegimaja, män- nimetsa sees. Sealne looduslik kooslus on võluv. Puhas õhk ja looduskaunid vaated tekitavad rahu- tunnet. Paigaldatud on istepingid ja rajatud puh- kealad. Ümbrus on korrastatud. Koongas on uus
ja kaasaegne maja. Selle ümbrus on korrastatud ja hästi kujundatud. Rajatud on puhkealad. Lihtsuses peitub võlu.
MEIE INIMESED
     Jaama 8
Foto: erakogu
Kõrtsi talu
Fotod: erakogu
Varbla apteegimaja
Foto: erakogu













































































   4   5   6   7   8