Page 4 - Lääneranna Teataja 67/2024/nr4
P. 4

 4 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (67) 2024
Lääneranna kultuurivankri vedajat Tiina Lobjat tunnustati
aukodaniku tiitliga | Lilli Lumera, avalike suhete spetsialist ja Lääneranna Teataja toimetaja Töökogemus
MEIE INIMESED
   Lõpe Klubis tähistati 22. veebruaril Eesti Vaba- riigi 106. aastapäeva. Pidulikul kontsert-tunnus- tusõhtul andsid Lääneranna Vallavolikogu esimees
Armand Reinmaa ja vallavanem Ingvar Saare teiste tunnustuste seas Tiina Lobjale aukodaniku tiitli, mil- lega kaasnes Lääneranna valla aukodaniku märk nr 3. Uurime, kes on Tiina Lobja ja mis põhjusel ta auko- danikuks nimetati.
Tiina Lobja, kas olete elupõline Lääneranna valla elanik?
Olen seitsmenda põlve läänlane. Mu vanemad on siit ilmast lahkunud, aga elan Lihulas isa majas, mille Nõu- kogude võim temalt rekvireeris ja mulle Eesti Vabariigi omandireformi käigus tagastati. Renoveerisime abikaa- saga maja, mis oli väga suur töö, aga saime hakkama ja oleme selle üle väga uhked.
Milline oli Teie lapsepõlv?
Mul on olnud ilus ja õnnelik lapsepõlv, väga toredad kooliaastad ning huvitav ja põnev sündmusterohke elu. Rõõm ja nali, sõbrad ja pere, kolleegid ja kaasteelised – kõik on väga olulised.
Palun kirjeldage oma perekonda.
Mul on vanem vend Jaan, kes elab perega Muhumaal ja on olnud Eesti piirivalve ohvitser. Abikaasa Atmar Lobja töötab Lääneranna Vallavalitsuse majandusosa- konnas meistrina. Meil on üks laps – tütar Ave Laas, kes elab Tallinnas. Ta on abielus ja tal on kaks last: 19-aas- tane poeg Sander ja 10-aastane tütar Sofia.
Millised on Teie tugevad küljed?
Olen sündinud Jäära tähtkujus ja olen iseloomult tõe- line Jäär: hea huumorimeelega, otsekohene ja kui midagi ette võtan, siis kohe nüüd ja praegu. Ei salli viri- semist, kahepalgelisust ega reetmist. Olen elanud põhi- mõtte järgi, et inimesel on kaks kätt ja pea otsas, mitte keegi ei tee sinu eest tööd, pead ise hakkama saama. Mul on elus ka õnne olnud – saan teha seda, mis mulle tõeliselt meeldib. Minu töö on minu hobi ja ma olen leidnud ka need, kes mulle selle eest palka maksavad.
Mis on Teie ülejäänud hobid?
Minu hobideks on maalimine, keraamika ja reisimine. Olen reisinud palju, aga kõige meeldejäävamad on
» 1973 Kullamaa kooli pioneerijuht
» 1976 Lihula Tarbijate Ühistu müüja
» 1979 Haapsalu KEKi nooremdispetšer
» 1988 Haapsalu KEKi Lihula osakonna
mehhaniseerimisbaasi juhataja
» 1990 ASi Libet kommertsdirektor
» 1994 ASi Mehtrans Lihula osakonna juhataja
» 1995 ASi Lihula Auto tegevdirektor
» 1997 Lihula Linnavalitsuse abilinnapea
» 2000 ASi Lihula Turism juhataja
» 2001 Lihula Kultuurimaja direktor
» 2009 Lihula Kultuurikeskuse direktor
Tunnustused
» Lihula valla teenetemärk
» Läänemaa Omavalitsuste Liidu aukiri » Kullamaa valla vapimärk
» Lääneranna valla aukodaniku tiitel
olnud Jaapan, Ameerika ja Pariis. Kõik sihtpunktid on huvitavad ja omamoodi elamuse saan neist paikadest alati.
Kuidas jõudsite kultuurikorraldaja ametini?
50 aastat tagasi tegime klassiga esimese Lihula kooli „Kukepeo“. Sellega algatasime traditsiooni, mis kestab tänaseni. Pean seda suureks panuseks meie noorte kul- tuuriellu.
Mis on Teie suurim tööalane saavutus?
Pean oma suurimaks tööalaseks saavutuseks Lihula Kultuurimaja kino digitaliseerimist, helisüsteemi uuen- damist ja hoone remonti tervikuna.
Milliseid ametikohti olete pidanud?
Olen olnud 20 aastat Läänemaa Koolispordi Liidu pre- sident. Saanud Lääne maakonna tunnustuse „Aasta parim spordisündmus“ maakoolide olümpia korralda- mise eest.
Olin Lihula Linnavalitsuse üks ja ainus abilinnapea, kelle kureerida olid kultuur ja haridus. Hakkasin kor- raldama Lihula jaanitulesid ja teen seda tänaseni. Need toovad Lihulasse rahvast üle vabariigi. Olin esimene, kes hakkas korraldama laste töö- ja puhkelaagreid, millega panustasime Lihula linna heakorda, korralda- sin koos Lihula Õlleklubiga sponsorite kaasabil üheksa mitmepäevast rahvapidustust Lihula Õllesummer.
Olen korraldanud koos Läänemaa kultuurikorralda- jatega Lääne maakonna laulu- ja tantsupidu Lihulas, laulupeo tule toomise Pärnumaale, kodukohvikute päevi, Lihula kutuuripäevi. Ühtlasi olen rahvusvahelise Matsalu Loodusfilmide Festivali üks algatajatest. Olen olnud Lihula vallavolikogu esimees, rahanduskomisjoni esimees, kultuurikomisjoni esimees ja vallavalitsuse liige. Lääneranna vallavalitsuse liige.
Hetkel olen Lääneranna Vallavolikogu sotsiaalkomis- joni esimees, Lihula kooli vilistlasnõukogu esimees, Lihula kooli hoolekogu liige, Pärnumaa Omavalitsuste Liidu kultuurikomisjoni liige, POLi heakorrakomisjoni liige, Lääneranna valla heakorrakomisjoni esimees, Lääneranna muuseumi nõukogu liige.
Vallavanem Ingvar Saare, Tiina Lobja ja volikogu esimees Armand Reinmaa.
Foto: Eric Reisel























































   2   3   4   5   6