Page 3 - Lääneranna Teataja 69/2024/nr6
P. 3

  OMAVALITSUS
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 6 (69) 2024 3
   Tutipeolised kohtusid valla- vanem Ingvar Saarega
Lihula Gümnaasiumi lõpuklassi õpilased ja vallavanem Ingvar Saare. Foto: Ade Pääbo
18.aprillil toimus Lihula Gümnaasiumi 82. lennu tutipidu ja, nagu traditsiooniks on saanud, külastasid abituriendid vallamaja. Lääne- ranna vallavanem Ingvar Saare võttis 18 särasilmset noort vastu ja uuris, kuidas neil koolielu läinud on
ning millised on edasised plaanid.
Kui noormehed pidasid mõistlikuks ajateenistuse läbida, siis neidusid ajateenistus ei kõneta. Noortel on plaanis minna edasi õppima ja miks mitte ühel päeval tagasi Lääneranna valda elama tulla. Arutati veel vaba aja veetmise võimaluste üle, mille kohta noored avaldasid arvamust, et pärast kooli on lihtsalt hea koju jõuda ja puhata. Lihulas on populaarseks kokkusaamise kohaks kooli korvpalliväljak, aga Pärnugi ei ole vaba aja veet- miseks võõras koht. Vallavanem kasutas võimalust ja uuris noortelt, kuidas nende hinnangul on uus direktor Rasmus Lippur sisse elanud. Tagasiside oli positiivne: noorte arvates on tegemist asjaliku ja arendava juhiga.
Vallavanem soovis peatsetele vilistlastele edu eksami- teks ning soovitas veidi maailmas ringi vaadata ja siis sammud tagasi Lääneranna poole seada.
Lääneranna vald annab au!
25.aprilli vallavolikogu istungi eelsel hom- mikutunnil külastasid Naiskodukaitse Lääne ringkonna Lõuna-Läänemaa jaoskonna esi- naine Marge Kelder ja Naiskodukaitse liige Ragne Kalmet Lääneranna vallamaja, et tutvustada voli- kogu liikmetele veteranikuu raames läbiviidavat
sinilillekampaaniat.
Sümboolsed sinilillekujulised rinnamärgid ehivad nüüd mitmete Lääneranna vallavolikogu liikmete rõivastust. Lääneranna vallavanema Ingvar Saare sõnul on oluline toetada neid, kes riiki truult teeninud on ja kes nüüd ise abi vajavad.
Sinilillesümboolika müügist saadava tulu abil aidatakse kaasa Põlva Haigla uudse taastusravilinnaku rajami- sele, luuakse koostöös Eesti Discgolfi Liiduga esimene puuetega inimestele ligipääsetav discgolf’irada ning soetatakse spordi- ja taastusvahendeid Otepää Tervi- sekeskusele.
Kõikjal Eestis aitavad Sinilille toodete müügiga anne- tusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud. Sinilille märke ja käepaelu saab annetuse eest osta ka www. annameau.ee kodulehe e-poes.
Sinilillekampaaniat viib läbi MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös Naiskodukaitsega. Oma panusega aitavad kampaania õnnestumisele kaasa Kaitsevägi, Kaitseministeerium, Eesti Kaitseväe Vete- ranid MTÜ, Coop, Selver, Circle K, Apotheka, PetCity, R-Kiosk, Apollo, MyFitness, Karupoeg Puhh, Matka- sport, Poke Bowl, Milworks, Ortopro, Go Craft, Huum, Defrem, Autospirit, Semetron, Threod Systems, Saab, Petronas, Nordic Armoury, Maru Ehitus, Tactical Food- pack, Fendernet, Eesti Võrkpalli Liit, Eesti Jalgpalli Liit, Eesti Korvpalli Liit, Mega Media Grupp, Digitrükk, Swedbank, Telia, Montonio, Minilaod, Stebby, Vichy, Farmi Piimatööstus, ParimPidu.ee, Viking Security, Kultuurkapital, Nordecon ja Jõhvi linn.
       



















































































   1   2   3   4   5