Page 11 - Lääneranna Teataja 67/2024/nr4
P. 11

Eesti sünnipäev Metskülas | Maris Altmann
M etsküla rahvamaja kuldsel põrandal lendle- sid vabariigi aastapäeval meie riigi auks ja uhkuseks triibuseelikud, ruuduseelikud ja lilltikan- did. Kirivöö kirjud mustrid joonistasid välja siluette,
pitsid ja patsid palistasid uhkusega pidulisi.
On pidupäev! Jah, on Eesti Vabariigi 106. sünnipäev!
Veel aasta eest olime kindlad – kindlad endas ja enda püsivuses, enda riigis ja inimestes. Kas täna ka? Kas Eesti 106. sünnipäev on teistsugune, kui oli eelmine? On meil kergem või raskem? Kas oleme ebakindlamad kui kunagi varem – või hoopis enesekindlamad? Kas me rahvas on väsinud või on käsil alles hoovõtt tegutse- miseks? Ilmselt meie kõigi kõige suurem küsimus on: „Kuidas jääda püsima?“
Vabariigi aastapäeva kontsert-aktus andis aega mõtisk- leda nende küsimuste üle ning samal ajal ka jõudu ja hingele kosutust. Andis ruumi, kus tunda üksteise toe- tust, hingata sisse ja välja ning olla tänulik nende ini- meste eest, kes täna Metsküla rahvamajja kogunesid. Vaadata kõrvalistujale silma ja talle naeratada! Me olime Metskülas koos, üksteisega ja üksteisele, et tähis- tada ja pidada hingamispäeva.
Keereldes-pööreldes lendlesid kirjude triibuseelikute sihvakad siugjad triibud kui liikuvad pildid mööda saali kuldset alleed. Need mustrid ongi meie rahva pärimus, nendesse triipudesse on kootud tunded, soovid, head
mõtted ja jõud. Just need annavadki pidupäevale õige värvi ja meeleolu, et hetkeks unustada raskused, et tunda üksteisele toetumist ja ühtehoidvust. Need pane- vad jalad tantsurütmis tatsuma ja südame tukslema, panevad hinge helisema ja annavad kodusoojust.
Metsküla koolipere ja kogukond tähistasid 24. veeb- ruaril Eesti Vabariigi 106. sünnipäeva traditsioonilise aktus-peoga Metsküla rahvamajas. Saal sai jälle puu- püsti täis, meid oli üle saja inimese. Imelise kõnega ter- vitas pidulisi taas Püü Polma, kelle mõtisklused meie riigist, riigikaitsest ja Metsküla kooli olulisusest tõid paljudele pisara silma.
Olenemata erimeelsustest on Metsküla kool oluline nii meie riigile kui Lääneranna vallale ja meie inimestele. Kuigi kohtuveskid jahvatasid sel nädalal meile mõrusid uudiseid, ei ole see kindlasti selle loo lõpp. Meie võitlus kooli säilimise pärast kestab edasi – pidupäeval rah- vamajas sinimustvalgeid lippe lehvitanud särasilmade koolirõõmu nimel.
Kõigile toetajatele korraldasime live-ülekande 8. märt- sil, kui siinsamas rahvamajas toimus toetuskontsert „Metsküla koolitunne“, mida sai jälgida Koolitunne – Metsküla algkool (metskylakool.ee).
Palju õnne veel kord, Eesti Vabariik!
LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (67) 2024 11 MTÜ Metsküla Kool ja kogukonna liige
     Fotod: Kaarel Kaisel





















































































   9   10   11   12   13