Page 10 - Lääneranna Teataja 60/2023/nr4
P. 10

  10 LÄÄNERANNA TEATAJA / Nr 4 (60) 2023
TEATED
tiheasustuspiirkonnas ning paraneks märgatavalt aleviku elukeskkond. Planeeringuala asub osaliselt ranna ehitus- keeluvööndis. Seni suletud kunagise Virtsu kalatehase mereäärne territoorium soovitakse avada avalikkusele. Detailplaneeringuga tehakse ettepanek muuta planeerin- guala osas valla üldplaneeringut, muutes 100% tootmismaa juhtotstarbega maa osaliselt tootmis-, äri-, elamu, trans- pordi- ja üldmaa juhtotstarbega maaks ning vähendada ranna ehituskeeluvööndi ulatust.
Detailplaneeringu KSH eelhinnangu (eelhinnang) koha- selt planeeringu elluviimisega ei kaasne olulist negatiivset keskkonnamõju, mis võiks ületada tegevuskoha keskkon- nataluvust. Kavandatud tegevused ei oma ebasoodsat mõju Natura 2000 võrgustiku alade kaitse-eesmärkidele ning ei ole vajalikud Natura 2000 alade kaitse-eesmärkide saavu- tamiseks. Otsuses ja otsusele lisatud eelhinnangus toodu osas on asjaomased asutused andnud oma seisukohad, milles vastuväiteid ei esitatud.
Detailplaneeringu algataja ja kehtestaja on Lääneranna Vallavolikogu ning koostamise korraldaja Lääneranna Vallavalitsus (Jaama 1, Lihula linn, 90302, Lääneranna vald), koostaja DAGOpen OÜ (aadress Sadama 15, 92412, Kärdla linn, Hiiumaa vald).
Otsusega on võimalik tutvuda Lääneranna valla veebilehel www.laanerannavald.ee ja tööpäevadel Lääneranna Valla- valitsuses.
Matsalu rahvuspargi uus kaitse-eeskiri Vjõustus 01. aprillil 2023
abariigi Valitsus kinnitas 17.03.2023 määrusega nr
34 uue Matsalu rahvuspargi kaitse-eeskirja. Eeskiri kehtib alates 01.04.2023. a.
Matsalu rahvuspargi uue kaitse-eeskirjaga seotud doku- mendid on leitavad Keskkonnaameti veebilehel: https:// keskkonnaamet.ee/matsalu-rahvuspargi-kaitse-eeskir- ja-muutmine
     
























































































   8   9   10   11   12